Puutarhasuunnitelmat

6 aistin puutarhojen® suunnitelmissa paikanpäällä tapahtuvilla keskusteluilla asukkaiden ideoilla ja toiveilla on suuri merkitys, ne huomioidaan niin pitkälle kuin mahdollista realiteetit ja asukkaiden kokonais toiveiden mukaan on mahdollista.

 

Puutarhasuunnitelma

Puutarhasuunnitelman sisältö
Puutarhasuunnitelma sisältää kaksi yhteistä tapaamista (tapaamisen kesto n. 2-3h) sekä kirjalliset dokumentit, joiden avulla osaat rakentaa unelmiesi pihan.

Toiveenne 
Suunnittelija ideoi kanssanne ja pitää huolen, että ideat toimivat ja pihasta tulee toivomanne mukainen.

Toiminnot
Suunnittelussa huomioidaan pihan toimintoja oleskelualueet, kulkuväylät, leikkipaikat, kompostin paikka jne. Pihan valaisimien paikat merkitään suunnitelmaan.

Kasvit
Kasvien tarkat määrät ja kohdat löytyvät piirustuksesta. Kasviluettelon kanssa on helppo pyytää tarjous tai mennä itse taimiostoksille.

Kirjallinen dokumentti
Räätälöidään kyseiseen pihaan sopivaksi. Siitä löytyy rakennus- ja hoito-ohjeita kuten nurmikon perustaminen, lannoitus ja kalkitus, pensaiden leikkaus, kompostointi jne. Hoito-ohjeita kannattaa lukea myöhempinäkin vuosina.

Puutarhasuunnitelman eteneminen
Suunnitelman tekeminen alkaa tutustumiskäynnillä puutarhassanne. Keskustelemme puutarhaan liittyvistä toiveista ja haaveistanne. Mitä puutarha merkitsee teille ja minkälaisen tunnelman puutarhaanne haluatte rakentaa? Mistä kasveista, väreistä ja tuoksuista pidätte?

Tutustumisen jälkeen piirrän luonnoksen. Seuraavalla tapaamisella käymme ideaesittelyn läpi ja teen tarvittavat muutokset. Tapaamisten ja keskusteluiden jälkeen saatte käsin piirretyn puutarhasuunnitelman pihastanne, joka sisältää yksityiskohtaiset kasvien ja eri rakenteiden paikat. Lisäksi saatte puutarhanne rakentamiseen ja hoitamiseen selkeät kirjalliset ohjeet, jotka on räätälöity juuri teidän pihaanne. 

 

Fengshui-puutarhasuunnitelma

Sisältää kaiken mitä puutarhasuunnitelmakin, mutta sen lisäksi fengshuita käytetään suunnittelussa syvällisemmin. Kirjalliseen materiaaliin tulee lisäksi oma feng shui osio.

 

Ideasuunnitelma

Myös puutarhasuunnitelmaa kevyemmän ideasuunnitelman pohjalta pääset jo hyvään alkuun puutarhaunelmasi kanssa. Puutarhan ideasuunnitelma sisältää luonnoksen pihasi kasveista ja rakenteista. Lisäksi saat yleisluontoiset pihan rakennus- ja hoito-ohjeet Puutarhan ideasuunnitelma sisältää yksi-kaksi yhteistä tapaamista.