Teemoja puutarhaan

6 aistin puutarhaan® voidaan rakentaa eri teemoihin liittyviä alueita. Näitä teemapuutarhoja ovat: 

Hyötykasvipiha

Täältä kerätään tuoretta, maukasta ja makeaa ruoka- ja herkkupöytään. Hyötykasvipiha voi olla hyvin monimuotoinen kaikkia aisteja kutkuttava. Siitä voidaan rakentaa helppohoitoinen tai enemmän työtä vaativa. Hyötykasveille löytyy paikka parvekkeelta, rivitalonpihalta tai suuresta hedelmätarhasta.  


Kuupuutarha eli valkoisten kukkien puutarha: 

Päivällä puutarha on hyvin selkeän oloinen ja viileäntyylikäs, iltahämärässä puutarha muuttuu taianomaiseksi. Kesäiltoina puutarhaan leviää ihana tuoksu, on rauhallista ja valkoiset kukat loistavat... Tällä hetkellä hyvin suosittu teema.

 

Fengshui-puutarha: 

Hyvin laajasti fengshui-oppeja huomioiden suunniteltu piha. Tavoitteena on löytää ilo ihmisen elämään. Fengshuin avulla saat puutarhan, joissa energian tasapaino tuo viihtyisän tunnelman. Fengshui-puutarhassa on elämää tukeva ympäristö, jossa myös sinä viihdyt.

Keijupuutarha: 

Puutarhassa on paljon pientä sievää kukkaa ja osin myös luonnonkukkia, kuten kissankelloja ja lemmikkejä. Kukkien seasta voit löytää yllätyksiä ja monenlaista leikkimielisyyttä. Tämä puutarha saa suun hymyyn.

 

 

Luonnonhenkipuutarha eli luonnonystävän puutarha:  

Luonto tuodaan puutarhaasi esimerkiksi metsästä löydettyjen aarteiden välityksellä. Kivillä, kävyillä ja oksan käppyröillä saadaan pihaasi metsän elämä ja tunnelma. Siellä voi olla sammaleisia luonnonkiviä, varpuja tai saniaisia – luonnon eläimiä unohtamatta. Luonnonhenkipuutarhassa on helppo rauhoittua ja levätä.

 

 

Lasten puutarha:

Puutarhassa voi kokea moniaistisen puutarhan riemut ja kasvun ihmeet. Lapsille on varattu oma pieni ”kasvimaa” jota he itse saavat hoitaa ja tutkia. Lasten puutarhassa mielikuvitus saa vallan ja se on luovaa leikkiä edistävä. Tällainen puutarha suunnitellaan lasten ja vanhempien kanssa yhdessä, lasten iän ja mieltymysten mukaan juuri heille sopivaksi. 

Wanhan ajan puutarha: 

Vanhaa tunnelmaa pyritään luomaan uuteenkin pihaan. Kasveina käytetään perinteisiä isoäidinkasveja. Tunnelma on kuin romanttisen villan tai mummolan pihalla.

 

    

Väripuutarha: 

Väripuutarhassa eri värien yhdistelmät tai yksi väri ovat puutarhan ydin. Puutarhassa pääsee kokemaan värin luonteen, sen parantavan voiman ja energisyyden. Jokaisella värillä ja väriyhdistelmällä on oma merkityksensä ja vaikutuksensa. Usein Väripuutarha on pieni osa puutarhaa, sillä sen tunnelma on hyvin voimakas.

Väripuutarha voi olla myös Terapeuttinen väripuutarha, jolloin värien valinta pohjautuu sinulle tekemääni Aura-Soma-väriterapiaan. Tällaisen Terapeuttisen väripuutarhan hoitava vaikutus on hyvä päivittää aika ajoin, siksi se onkin yleensä vain yksi kohta puutarhassa tai parvekkeella.

 

Aura-Soma väriterapia

Väriterapia auttaa syventämään itsetuntemusta ja ratkaisemaan vanhojakin ongelmia, jolloin elämänlaatu paranee.

Terapian pohjana ovat kaksiväriset väriterapiapullot, jotka sisältävät kasvi- ja kivikunnasta saatuja luonnon hoitavia aineita. Tavatessamme asiakas valitsee itse neljä puoleensavetävintä pulloa. Pullovalinnoista keskustelemalla saadaan selville asiakkaan vahvuudet, menneisyyden ratkaisemattomat ongelmat ja nykyiset haasteet. Lopuksi asiakkaalle valitaan yksi hoitopullo, jota hän käyttää ohjeiden mukaan ihoöljynä selvitetyn haasteen hoitoon. Väripuutarha puutarhassa tai ikkunalla antaa tähän hoitoon vielä lisäpontta. Tarvittaessa käytän vielä kiinalaista horoskooppia antamassa lisää informaatiota asiakkaalle.